Alla inlägg den 28 juli 2011

Av Katarina - 28 juli 2011 08:24

Vaknar idag på den halvmåneformade gatan Cartright Gardens i Bloomsbury. Gårdagen med S och U överträffade alla förväntningar. Ett varmt återseenede, en smått galen GPS och engelska vägar av alla storlekar.


Vi lämnade kvickt Cambridge och letade oss fram till slottet Wimpole Hall, ett underbart lantställe! Rummen var luftiga och sovrummen kändes riktigt inbjudande! Många slott man kommer till känns allt annat än beboeliga, men Wimpole var ren trivsel. Vi åt lunch där, hemodlat från jordbruket och ganska gott för att vara traditionellt engelskt. Min ostpaj hade både paprika och purjolök, men den inbakade 'bangern' (typ en långfrikadell) var inget att skriva hem om, även om smördegen var otroligt frasig. Solen var redan framme och visade sig. 


Vi drog vidare mot Angelsey Abbey, otroligt ställe! Hade allt som ett gammalt engelskt kloster-sedan-slott-numera-museum skulle ha! Arkitekturen, otrolig park och samlingar därinne som tog andan ur mig. Bara tavlorna från Tudortiden var värt besöket! 


Därefter blev det Cambridge, promenad i stadskärnan, längs med alla ståtliga college och universitetsbyggnade, och ner till floden Cam med alla båtar som stakas fram... Solen sken på oss, vi åt på en härlig italiensk restaurang vid floden och såg ut över all skönhet. Det var som att vara i en film! 

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards